Адриен Рабио иска в договора му с Барселона да бъде записана странна клауза, която няма да позволява на неговите треньори в отбора да го използват като централен защитник или в ролята на дефанзивен халф, съобщава „Sport“. На този етап това изглежда като една от пречките в преговорите между двете страни и постигането на споразумение.

Факт е, че независимо от това колко странно е желанието на Рабио, това не е маловажен въпрос, тъй като може да постави каталунците в изключително деликатно положение.

В ПСЖ вече трябваше да се справят с този въпрос, тъй като Тиаго Мота бе играчът, който обикновено изпълняваше тези опорни функции, така че Рабио имаше по-голяма свобода на действие в средата на терена.

Плановете на Барселона са Рабио да смени Серхио Бускетс, който играе именно в ролята на дефанзивен халф, а в някои много редки случаи е използван и като централен защитник.

В следващите дни ще стане ясно колко сериозни са разминаванията в преговорите между Барселона и Рабио.

Очакванията са Рабио да подпише петгодишен договор с Барселона и да получава заплата от 10 милиона евро на сезон, плюс 10 милиона евро бонус при самото подписване на контракта.