Стана ясно, че удължаването на договора на звездата на Барселона - Усман Дембеле, съдържа откупна клауза в размер на 50 милиона евро.

Французинът успя да възроди кариерата си на „Камп Ноу“ след пристигането на Шави Ернандес като мениджър, въпреки че изглеждаше, че ще напусне клуба. Тъй като финаносвите претенции на французина бяха прекалено високи, се смяташе, че той ще напусне „каталунците“, след като договорът му изтече през лятото.

Бившият нападател на Борусия Дортмунд обаче доказа, че все още може да бъде важен член на отбора на Барселона, тъй като Шави го нарече „пример“ за неговите съотборници, тъй като успя да намери отново най-добрата си форма.

Това доведе до предложението му за нов двугодишен договор, който той подписа, слагайки край на спекулациите относно бъдещето му.

Сега обаче стана ясно, че в договора му заложена клауза за откупуване от 50 милиона евро, която ще може да бъде платена през следващото лято, според „L'Equipe“. Изданието също така посочва, че Дембеле е получил увеличение на заплатата, въпреки че много от играчите в отбора са намалили заплатите си заради финансовите проблеми на Барселона.