Новият старши треньор на Барселона Шави Ернандес се готви за първия си трансферен прозорец начело на клуба. Според журналиста Жерар Ромеро „каталунците“ имат четирима играчи в списъка си, който обаче е по-вероятно да се осъществи през следващото лято.

Спортният директор Матеу Алемани наскоро призна, че лимитът на заплатите в клуба е достигнат след назначаването на Шави и неговия треньорски щаб, което не оставя възможности на „каталунците“ да привлекат нови играчи, като същевременно трябва да спазват правилата за финансов феърплей. Така че всеки евентуален входящ трансфер през зимата, вероятно ще изисква от Барса първо да продаде някои от ненужните играчи.

Ромеро твърди, че от „Камп Ноу“ са идентифицирали младата звезда на РБ Залцбург Карим Адейеми, капитанът на Челси Сезар Аспиликуета, капитанът на Валенсия Хосе Луис Гая като основни цели заедно с централен защитник, който може да бъде и свободен агент, като се споменава името на Андреас Кристенсен от Челси.

Адейеми беше силно свързван с трансфер на „Камп Ноу“ през последните седмици, като информациите дори гласяха, че оферта вече е в процес на обработка преди януари. Въпреки това, изглежда, че подобен трансфер би станал по-скоро факт чак през идното лято. Младата звезда на Залцбург може да бъде страхотно попълнение за Барселона, особено като се има предвид злощастната ситуация около проблемите със сърцето на Серхио Агуеро.

Що се отнася до Аспиликуета, опитният испанец може да предложи по-сериозна дълбочина на десния бек и в центъра на защитата. Неговият съотборник в Челси - Андреас Кристенсен, също е споменаван като възможен вариант за подсилване на отбраната. Той има договор само до края на сезона и може да премине на „Камп Ноу“ като свободен агент догодина.

Междувременно Гая отдавна е спряган като наследник на Жорди Алба на левия бек. Шави вижда капитана на „прилепите“ като човека, който може да бъде един от лидерите на отбора.

Според „Daily Mail“ пък Шави има четири цели още за през зимния трансферен прозорец.  Бившият полузащитник е определи крилото на РБ Лайпциг Дани Олмо като свой „приоритет“ за януари. Съобщава се, че бившият юноша на „каталунците“ има желание да се върне в клуба, което може да помогне при преговорите.

Барселона също ще иска да вземе и Феран Торес от Манчестър Сити, а наблюдава и Рахийм Стерлинг резервна опция за взимане под наем. Последното име пък е вече споменатия Хосе Гая от Валенсия.