Бъдещето на Лионел Меси продължава да бъде основна тема в световните медии, тъй като договорът на 35-годишния аржентинец изтича през юни 2023-а година. Във вторник журналистиката Вероника Брунати, която се счита за близка до звездата на парижани, написа, че ветеранът ще се завърне в Барселона следващото лято лятото.

Малко по-късно обаче журналистът на „Onda Cero“ - Алфредо Мартинес, написа, че бъдещето на Меси няма да бъде решено преди Световното първенство в Катар, като всички опции са отворени и все още не е взето решение.

Гастон Едул от „TyC Sports“ също развенча слуховете за завръщането на Меси на „Камп Ноу“, заявявайки, че обкръжението на аржентинеца е отрекло да има споразумение с каталунците.

„От лагера на Лео Меси отричат ​​да има споразумение с Барселона“, написа Едул в „Туитър“.

„Информацията дойде от клуба. Меси мисли за предстоящата си година в ПСЖ (в Шампионска лига) и Световното първенство. ПСЖ ще настоява много за подновяването на договора му”, гласи още информацията на Едул.

Смята се, че Меси не мисли къде ще играе през следващия сезон, като се има предвид, че Световното първенство по футбол през 2022-а година предстои в края на ноември, а аржентинецът иска да помогне на ПСЖ да спечели първата Шампионска лига в историята си тази кампания.

След като Световното първенство приключи, Меси вероятно ще обмисли възможностите пред себе си, но няма да е изненада, ако избере да изчака и до края на Шампионската лига, за да не се разсейва.