Кръвните врагове Барселона и Реал Мадрид вече влязоха в яростен дуел за талантливия полузащитник на Олимпик Марсилия Максим Лопес. 19-годишният атакуващ халф е сочен за един от големите таланти в Европа, а заинтригуван от интереса на Барса към него, европейският клубен шампион също е започнал да предявява апетити.

Меси записа Буфон в списъка с над 120 вратари

Според каталунското издание „Спорт” мадридчани ще пипат доста сериозно, за да отмъкнат футболиста. Барселона има ясен план относно Лопес и смята, че той е човекът, който най-много се доближава като стил на игра до Андрес Иниеста. В същото време Реал е майстор в това да привлича млади футболисти на ниски цени.

Мадрид злорадства, намери лоша поличба във формата на Меси

Присъствието на Зинедин Зидан е другият голям коз за „белия балет”. Още повече, че именитият бивш играч и сега треньор по-рано през годината изрази публично своите симпатии към Лопес. „Той е едно малко момче, но е забележителен начинът, по който играе. Аз съм впечатлен от неговия характер, той тича доста и се жертва в името на отбора си”, каза през март Зизу.

Барса от своя страна разчита на един ключов свой бивш кадър. Андони Субисарета от известно време заема длъжността спортен директор в Марсилия и без съмнение каталунците ще се възползват от този факт, ако играта загрубее. Освен всичко друго роденият в Марсилия Лопес е много близък с най-новото попълнение на Барселона – Усман Дембеле. Двамата се познават добре от участията си в националните гарнитури на Франция при юношите.