Шампионът на Саудитска Арабия – Ал Хилал, е отправил предложение към Барселона за възможността да привлече Витор Роке, информират местните медии, цитирани от Фабрицио Романо. Бразилският нападател пристигна на „Камп Ноу“, но така и не успя да впечатли тогавашния наставник Шави Ернандес и постепенно бе закотвен на скамейката.

Според информацията, Ал Хилал е готов да извади 60 милиона евро за Роке, който участва в 16 мача през миналия сезон, т.е. изигра 353 минути и вкара два гола.

Шефовете на каталунците в момента полагат големи усилия да подобрят финансовата ситуация около клуба, за което вчера говори и Жоан Лапорта. Ключов елемент в тази битка може да се окаже подобна сделка, която да вкара свежи пари в касата на тима и да спомогне значително за вместването във финансовата рамка на Ла Лига, която да позволи на гранда харчове по системата 1:1 (възможност да харчиш толкова, колкото си спечелил).

Все пак испанската преса допълва, че крайното решение ще е на самият Роке, който тепърва ще трябва да направи своя избор. Интерес към него проявяват и тимове от Ла Лига, но той е по-скоро за привличане под наем и е малко вероятно някой от тези отбори да е готов да поеме цялата заплата на играча. Поне засега няма индикации от новото ръководство и спортно-технически щаб на тима, че бразилският нападател ще получи повече шанс за изява.