Вече месеци наред Лионел Меси е спряган за завръщане на в Барселона през следващото лято, а пресата в Испания и особено тази в Каталуня неколкократно заявяваше подобни амбиции от страна на клуба.

Подобни надежди бяха подсилвани много и от изказванията на президента Жоан Лапорта, който много пъти заявяваше подобна амбиция, както и на други директори, още повече, че договорът на аржентинеца изтича в края на сезона и имаше възможност завръщането му да стане като свободен агент. 

Тези надежди обаче бяха сериозно попарени в последните дни, след като редица водещи издания из Европа обявиха, че Меси е много близо до завършване на свой трансфер в Интер Маями, където да се премести след края на сезона.

Именно на нова порция въпроси свързани с аржентинеца отговори един от директорите в Барса - Жорди Кройф, но до голяма степен охлади надеждите за подобно събиране. 

“Барса и Меси ще се съберат един ден. Това е ясно. Но това може би ще стане след края на професионалната му кариера. Барса и Меси все пак заслужават една последна прегръдка, един последен танц,” заяви Кройф пред РАК1.