Манчестър Сити е поставил огромна цена на плеймейкъра Бернардо Силва. Португалецът е желан от Барселона и "гражданите" са готови да го пуснат да премине на "Камп Ноу", но само ако получат трансферна сума в размер на 100 милиона паунда, твърди "Атлетик".

Не е тайна, че и самият Бернардо Силва иска да премине в Барселона. Той ясно е заявил това пред шефовете на "гражданите". На "Етихад" обаче знаят, че той е твърде ценен футболист за клуба, а освен това евентуалната сделка ще се осъществи в последните дни на трансферния прозорец, когато за клуба ще бъде трудно да му намери равностоен заместник. Именно това е и причината от Сити да му поставят толкова висока цена.

В настоящата финансова ситуация, в която Барселона се намира, испанците нямат никакъв шанс да платят подобна цена за 28-годишния португалец. Това на практика би трябвало да сложи край на надеждите за негов трансфер на "Камп Ноу". Макар да иска да напусне, се смята, че Бернардо ще бъде професионалист докрай и ще уважи решението на "гражданите".

Плеймейкърът бе привлечен на "Етихад" от Монако през 2017 година за 70 милиона евро плюс допълнителни бонуси. За последните 6 сезона той се превърна в ключов играч за Сити, записвайки 253 мача, 48 гола и 50 асистенции на сметката си във всички турнири.