За Барселона лятото е до голяма степен успешно, досега. Тимът привлече играчи като Серхио Агуеро, Ерик Гарсия и Мемефис Депай без да дава и стотинка за тях. „Каталунците“ са много близо до това да осигурят и новия договор на голямата си звезда Лионел Меси.

Въпреки това настъпва решаващия момент, който ще определи дали клубът ще постигне другата си цел - продажбата на част от играчите от първия отбор. Първият приоритет в това отношение е да се раздели с Антоан Гризман и Филипе Коутиньо, тъй като това би намалило размера на заплатите на клуба със 100 милиона евро.

Две години след като Гризман подписа с Барса след трансфера си от Атлетико Мадрид за 120 милиона евро, заплатата му възлиза на 72 милиона евро, като Барселона има за цел да го продаде през лятото. Коутиньо има още две години от контракта си, според който заплатата му е 44 милиона евро, а Барселона се стреми да го продаде и него, пише „Marca“.

Общо годишната заплата на двамата възлиза на почти 50 милиона евро на година, което е непосилна задача за клуба в момента.

В Барселона са разочаровани от изявите на Коутиньо по време на престоя му на „Камп Ноу“, след като очакваше много повече от това, което Гризман е предоставил до момента.

Ако „каталунците“ продадат и двамата играчи, това ще даде огромен тласък на клуба да се справи със сериозните си финансови проблеми.