Сагата с една от звездите на Барселона Неймар и опцията да премине в Пари Сен Жерме придобива все по-големи размери. Дали бразилецът ще смени клубната си принадлежност до края на лятото и дали парижани ще платят чутовните 222 милиона евро е въпрос, който вълнува футболната общественост в последните седмици.

В Бразилия убедени: Сделката ПСЖ - Неймар е факт

Едно е сигурно, от „Камп Ноу“ полагат сериозни усилия, за да задържат една от перлите в състава си. Каталунците използват всички свои оръжия, като се появиха информации, че три от звездите на „блаугранас“ - Лионел Меси, Луис Суарес и Жерар Пике – са провели специална среща с колегата си, с цел да го убедят да остане.

ПСЖ търси законови вратички, за да вземе Неймар

Каталунското издание Sport.es разкри какво са си казали четиримата футболисти на сбирката, която се провела в хотела в САЩ, където отборът е на турне. Твърди се, че разговорът бил в петък срещу събота, а доверени източници на медията разкрили, че триото, натоварено с мисията да убеди Неймар да остане, му заявило, че сега не е моментът да напуска клуба. Меси и компания добавили, че има още какво да спечелят заедно и Неймар просто трябва да остане.

Меси изтри всичките си снимки с Неймар! Знак ли е това?

Твърди се, че срещата продължила около час, а Неймар изслушал чинно съотборниците си, които много уважавал. От своя страна, Меси, Пике и Суарес чули внимателно аргументите и бившия играч на Сантос, който в крайна сметка бил изключително разколебан, пише Sport.es. От изданието продължават, че бразилецът в крайна сметка обявил: „Ще остана“.

Дали самият Неймар ще потвърди това и публично, остава да се разбере в близките дни, сочат от Sport.es.