Плеймейкърът на Борусия Дортмунд Марио Гьотце, който със сигурност ще напусне отбора като свободен агент след края на сезона, определено би паснал в Ла Лига. Така смята бившият му съотборник в националния тим на Германия Марк-Андре тер Стеген, който играе именно в испанското първенство.

"Марио е футболист, който може да борави с топката и да развива играта. Той определено ще пасне в Ла Лига. Не знам дали целта му е да играе футбол. Когато си говорим един с друг, никога не обсъждаме футболни теми. За мен само е важно той да вземе правилното решение и да е щастлив. Той би бил подходящ за много клубове и може да направи разликата в тях", заяви Тер Стеген пред "Кикер" и DAZN.

Той също така коментира преговорите за удължаването на договора си с Барселона.

"Започнахме разговори, но тогава дойде приблемът с коронавируса. Това не е ситуация, в която да говориш за контракт. Става въпрос за неща, които са много по-важни от футбола и затова решихме да отложим преговорите. Няма да съм без договор през лятото. Чувствам се добре, защото семейството ми е щастливо. Никога не знаеш какво ще се случи след няколко години", допълни вратарят.