Елитното британско издание The Telegraph е сигурно, че 5-кратният шампион на Европа Барселона не се е отказал от намерението си да привлече халфа на Манчестър Юанйтед Пол Погба. Според информацията каталунците ще опитат да вземат халфа, ако не сега, то през януари или през следващото лято.

Припомняме, че футболните клубове във Висшата лига вече нямат право да присъединяват играчи - след затворилия на 9 август пазар на Острова, но могат свободно да продават в други тимове извън първия ешелон в Англия.

Пол Погба отиде на "Олд Трафорд" за сумата от 120 млн. евро след трансфер от Ювентус през лятото на 2016г. Той има все още три оставащи години от своя контракт с "червените дяволи".

Барселона вече предложи 50 млн. евро, плюс Йери Мина и Андре Гомеш (вече в Евертън), за Погба, но тази оферта не бе приета от Юнайтед. 20-кратният шампион на Англия дори заяви, че към момента французинът няма да бъде продаван при никакви условия. 

В последния сезон връзката между Погба и наставника Жозе Моуриньо се обтегна, като халфът често оставеше на резервната скамейка.

Пол Погба бе основна част от тима на Франция на изминалото Световно първенство, на което "петлите" вдигнаха най-ценния футболен трофей за втори път в своята история.

Пол Погба

източник: Gulliver/GettyImages