Бъдещето на Сержиньо Дест в Барса изглежда е доста несигурно. Американският краен защитник има желание да продължи да играе за „каталунците“, но както треньорът Шави Ернандес предупреди, лятото е дълго и много неща може да се променят през август.

Клубът вероятно може да е готов да се раздели с него, ако капитанът на Челси Сесар Аспиликуета в крайна сметка подпише с тима от „Камп Ноу“, а Манчестър Юнайтед вече се интересува от ситуацията на Дест и е готов да плати трансферна сума за услугите му. От Барса се очаква да поискат поне 20 милиона евро за услугите на американеца, твърди „Sport“.

Дест е играч, когото мениджърът на „червените дяволи“ Ерик тен Хаг харесва, тъй като крайният защитник е и продукт на школата на бившия тим на нидерландския специалист – Аякс. Очаква се Манчестър Юнайтед да се подсили до края на трансферния пазар, а Дест е една от целите, които биха искали да привлекат.

„Sport“ смята, че от Барселона са напълно готови да продадат Дест, ако Аспиликуета пристигне. Испанецът ще бъде сигурен титуляр, а Шави също би имал още една опция както на крилото заедно със Сержи Роберто.

Що се отнася до Дест, той имаше много предложения още през миналия сезон, когато от него се интересуваха Байерн Мюнхен, Челси, Атлетико Мадрид и Монако. Американецът винаги е искал да остане на „Камп Ноу“, но Юнайтед може да се окаже изкушаваща опция, особено, ако ще получава по-малко игрово време в Барса.