Нападателят на Барселона Усман Дембеле води преговори за трансфер в Ювентус през следващото лято, твърди „Catalunya Radio“. Това е изненадващо развитие на нещата, като се има предвид, че бе искан силно от Манчестър Юнайтед под наем в последните дни на трансферния прозорец това лятов трансферния прозорец.

Френският национал не успява да покаже качествата си на „Камп Ноу“, след като пристигна през лятото на 2017 година от Борусия Дортмунд и „каталунците“ имаха желание да се разделят с него. Той обаче е отказал всякакви предложения, тъй като иска да остане и да се бори за мястото си в тима на Роналд Куман.

Все пак вероятността да напусне Барса догодина остава реална, особено, ако не успее да намери своята форма и през този сезон и Ювентус би могъл да се окаже спасителния бряг за французина. Според „Catalunya Radio“ 23-годишния футболист е започнал разговори с „биаконерите“ относно евентуален негов трансфер догодина. Дембеле, който има договор с Барселона до лятото на 2022 година, взе участие в едва девет мач във всички турнири миналия сезон, след като претърпя две тежки контузии.

От Юве пък вече започват да търсят дългосрочен заместник на Кристиано Роналдо, който вече прехвърли 35 години.