Ръководството на Барселона вече не бърза да финализира сделката за Адриен Рабио с Пари Сен Жермен, пише Mundo Deportivo.

Според информацията, каталунците са обнадеждени от факта, че полузащитникът е отказал да поднови договора си с френския гранд и поради тази причина вече не се чувствали притиснати.

Както е известно, по-рано медиите във Франция отбелязаха, че халфът не желае да поднови, което беше ясен знак, че е възможно да поеме към „Камп Ноу“.

При все тази ситуация от Барса възнамерявали да почакат да видят каква сума ще поискат парижани за Рабио. Ако не могат да удовлетворят исканията на първенеца в Лига 1, „блаугранас“ нямали против да почакат и до януари, когато да направят нов опит.  

Испанският шампион вече привлече Артуро Видал в средата на терена, но все пак не се отказва от възможността да добави още едно качествено попълнение към редиците си.

По-рано се появиха информации, че 23-годишния Рабио може да си тръгне като свободен агент от „Парк де Пренс“. Неговият договор с ПСЖ е до лятото на 2019 година.

Освен Барселона, интерес към Рабио проявява и Ювентус.

Напрежение по оста Рабио - ПСЖ