Управата на Челси запазва спокойствие въпреки непрестанните информации, че клубът ще изгуби най-голямата си звезда Еден Азар. Шефовете на лондончани не са особено разтревожени от слуховете за интереса на Реал Мадрид и Барселона към белгиеца.

Малко след края на кампанията за Белгия на Мондиал 2018 27-годишният плеймейкър публично намекна, че може би е време да стартира ново предизвикателство в кариерата си. Той записа вече 6 сезона на „Стамфорд Бридж”, в които репутацията му единствено растеше. „Определено след края на Световното ще мога да реша дали да остана или да си тръгна. Финалното решение ще бъде на Челси, те ще преценят дали са готви да ме пуснат. Вие вече знаете моята предпочитана дестинация”, заяви техничарят пред медиите в родината си.

Според „Телеграф” Челси няма дори най-малкото намерение да продава „десетката”си. Единственият случай, при който клубът е склонен да се раздели с Азар, минава през подобряване на световния рекорд при трансферите (платените 222 милиона евро/198 милиона паунда от Пари Сен Жермен за Неймар).

Естествено винаги остава вариантът Азар да направи опит да форсира свой трансфер. Това би могло да накара „сините” да преосмислят позициите си, но със сигурност цената на играча няма да бъде кой знае колко по-ниска. Челси се опитва да пресече в зародиш подобен сценарий, като ще предложи нов договор на Азар, в който ще фигурира седмична заплата от 300 хиляди паунда.

Далеч по-вероятно изглежда лондончани да се разделят с вратаря Тибо Куртоа, чието бъдеще също не е много ясно. Белгийският страж навлезе в последните 12 месеца по своя договор.

Още по темата:

Лаудруп: Азар е готов за своя трансфер в Реал Мадрид

Куртоа смути Челси: Ще играя в този, в който е и Азар

Азар: Време е за промяна, знаете къде искам да отида