Голмайсторът на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски е отхвърлил предложението на Пари Сен Жермен и се е договорил с Барселона, пишат медиите в Испания. Полският нападател вече обяви желанието си да напусне „баварците“ това лято.

„Mundo Deportivo“ съобщава, че Левандовски вече е подписал тригодишен договор, а заплатата му ще бъде около 175,000 паунда на седмица или на обща стойност от 27 милиона паунда.

Френският шампион имаше желание да привлече нападателя, но обкръжението на полския национал е уверило „каталунците“, че сърцето му е настроено да премине на „Камп Ноу“. Той обаче трябва да изчака Барселона да се раздели с част от играчите си, за да може трансферът да бъде завършен.

В четвъртък ще има важна среща в Браса, на която ще бъде обсъдено как да се разделят с част от играчите и намалят разходите си за заплати.

Левандовски има още една година от договора си с Байерн. „Баварците“ нямат намерение да се разделят с нападателя, но 33-годишният таран бе изключително откровен за желанието си да напусне.

Германският шампион е близо до трансфер на звездата на Ливърпул Садио Мане, а напускането на Левандовски може да помогне за събирането необходимите средства за трансфер на сенегалеца.