Отборът на Манчестър Сити не се отказва от идеята си да привлече суперзвездата на Барселона Лионел Меси. Във вчерашния ден временният президент на испанския тим Карлес Тускетс заяви, че е имало вариант аржентинецът да бъде продаден поради финансовите затруднения в клуба.

Това може да отвори вратата на Сити още в предстоящия януарски трансферен прозорец. Според „Sun“ позицията на Меси не се е променила от август, когато той се опита да напусне насила „Камп Ноу“. Никои от кандидатите за президент на „кталунците“ не е направил нищо, за да помогне за изглаждането на отношенията между двете страни.

„Гражданите“ не крият, че искат Меси, който е отдавашна цел на клуба. И тъй като Пеп Гуардиола се ангажира с още две години начело на тима от „Етихад“, се смята, че това ще бъде основен довод да изкушат Меси.

Ювентус и Интер също проявиха интерес, но реално погледнато само Сити и ПСЖ могат да осигурят всички аспекти, които да удовлетворят Меси.

Вчера пък се появиха информации, че парижани са сигурните кандидати за подписа на шесткратния носител на „Златната топка“. Първи за подобна възможност заговори бразилската звезда на парижани Неймар, който заяви, че е убеден в перпективата да заиграе с Меси отново в един отбор от новия сезон. Думите му бяха потвърдени от халфа Леандро Паредес.

Журналистът от "RMC Sport" Даниел Риоло пък е твърдо убеден, че Меси ще се присъедини към ПСЖ.

„Не се шегувам. Убеден съм в това. Подобно развитие е изненада, тъй като се очакваше аржентинецът да подсили Манчестър Сити“, заяви Риоло.