Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде е настоял пред ръководството на клуба за привличането на Пол Погба от Манчестър Юнайтед, съобщава радио „Каталуня“.

Валверде лично е разговарял със спортния директор Ерик Абидал, неговия съветник Карлес Планес и генералния директор Оскар Грау, като четиримата са обсъдили възможността за трансфер на Погба още през януари.

Ернесто Валверде има някои притеснения относно стила на игра на Погба и дали той ще пасне на този на Барселона, но е заел категоричната позиция за привличането на световния шампион с Франция.

Наставникът на Барселона е изтъкнал като плюсове в играта на Погба неговата физическа мощ, която може да помогне на каталунците за тяхната доминация в центъра на терена. Притесненията на Валверде са били свързани с факта, че 25-годишният футболист обича да задържа прекално дълго топката, което може да наруши ритъма на игра на отбора.

В съблекалнята на Барселона също гледат с добро око на евентуалния трансфер на французина на „Камп Ноу“. Усман Дембеле и Самюел Умтити имат желание да видят техния сънародник с екипа на Барселона. Лионел Меси и Жерар Пике, двама от лидерите в отбора, също подкрепят идеята за привличането на Погба.

Лошите отношения между френския футболист и мениджъра на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо не са тайна, а информациите, че халфът ще напусне „Олд Трафорд“ през януарския трансферен прозорец се увеличават непрекъснато с наближаването на датата 1 януари.