Венецуелският вратар Вуилкер Фариниес може да смени Яспер Силесен и да бъде втори вратар на Барселона през следващия сезон, съобщава „AS“.

Според информацията, от Барселона са впечатлени от развитието на 21-годишния вратар, който може да бъде конкурент на Марк-Андре тер Стеген.

Вратарят е собственост на колумбийския Милионариос.

От Барселона вече са влезли в контакт с колумбийския клуб, за да разберат условията, при които могат да привлекят вратаря.

Каталунците също така са разговаряли и с агента на 21-годишния страж.

Сериозен интерес към Фариниес има от страна на аржентинските грандове Бока Хуниорс и Ривър Плейт.

Мексиканският Тигрес вече изпрати оферта на стойност 6 милиона евро към Милионариос за венецуелския вратар.

„В момента не знам нищо за интер, от който и да е клуб. Не съм получавал никакви обаждания. Още от дете, винаги съм мечтал да отида в Барселона. Идентифицирах се с неговите играчи, с Меси, Иниеста, Шави…Трябва да продължим да растем и да визуализираме велики неща, за да постигнем високи цели“, коментира Фариниес в интервю за "Ruta Vinotinto". 

„За мен е чест да играя в Милионариос в момента. Искам да стана шампион. Всички мечтаем да играем в европейския елит. В моя случай мечтая да играя за Барселона“, добави той.

„Това, което мога да кажа е, че сме имали някои контакти с Барселона“, призна бащата на вратаря Луис Фариниес, който е и негов агент.

Бащата на Вуилкер Фариниес обяви, че е много вероятно синът му да осъществи трансфер през лятото, като сподели, че към него има интерес и от страна на клубове от Англия, Аржентина и Мексико.