Най-скъпата покупка в историята на Барселона Филипе Коутиньо очевидно ще започне новия сезон на „Камп Ноу”. Според ESPN няма никаква вероятност в последния ден от летния трансферен прозорец за Висшата лига някой клуб оттам да си осигури услугите на бразилския национал под каквато и да е форма.

„Блаугранас” изпитват огромни трудности с продажбата на футболиста, за когото платиха 120+40 милиона паунда през януари 2018 година. 27-годишният играч така и не успя да покаже формата, която го направи звезда в бившия му Ливърпул, а предвид привличането на Антоан Гризман бъдещето му на „Камп Ноу” стана много съмнително.

Барселона стигна дотам, че да предлага футболиста под наем, като най-сериозни амбиции в това отношение имаха Арсенал и Тотнъм. Самият играч обаче категорично отхвърли вероятността да заиграе в един от двата лондонски клуба. От друга страна, Барса се надява до началото на септември все пак да се появи кандидат-купувач за Коутиньо, а парите от евентуалната продажба ще бъдат използвани за привличането на Неймар от Пари Сен Жермен.

Арсенал вече отпадна като опция пред Коутиньо, тъй като вчера мениджърът Унай Емери разкри, че клубът ще търси единствено привличането на нов централен защитник в последните часове на трансферния прозорец. Ливърпул, от друга страна, на няколко пъти показа по категоричен начин, че не може да си позволи да откупи обратно Коутиньо, а сведе опциите пред играча почти до нулата.

В същото време наставникът на Барса Ернесто Валверде заяви, че е готов да разчита на Коутиньо, стига последният да остане в отбора му. „Разбира се, че разчитам на него”, каза испанецът след 2:1 над Наполи в контрола, която се състоя в Маями. „Не знаем какво ще се случи, но той все още е при нас. Срещу Наполи не игра също както Артур и Артуро Видал, защото като тях има само 2 тренировки с отбора. Планът си остава същия – да ги интегрираме стъпка по стъпка. Ще видим дали в съботя няма да може да изиграе повече минути”, коментира треньорът на Барселона.