Трансферна война се задава между Барселона и Арсенал за подписа на футболиста на Олимпик Лион Усем Ауар, твърди „L'Equipe“. Според информацията, това са двата отбора, които на този етап изглеждат фаворити за подписа на 20-годишния футболист, въпреки че към него има много сериозен интерес и от страна на Манчестър Сити.

От Барселона дори вече са се свързали наскоро с играча, за да се опитат да го убедят да премине на „Камп Ноу“ през следващото лято, което със сигурност няма да се случи лесно, имайки предвид много ухажори, които халфът има.

Ауар, който признава, че се е учил от клипове на Шави и Ниеста, е трансферна цел на някои от топ клубовете в Европа. Във Франция посочват, че възхищението му към Барселона може да се окаже ключово относно решението, което той трябва да вземе за бъдещето си и ако реши, да напусне Олимпик Лион през лятото.

Във всеки случай трансферът на Ауар няма да е проста операция, въпреки че Барселона и Олимпик Лион имат добри отношения след сделката за Самюел Умтити.

Ауар има договор с Лион до лятото на 2023 година, така че френският клуб със сигурност ще иска да получи солидна оферта, за да го продаде.