Директорите на Барселона наскоро коментираха открито възможността за потенциалното завръщане на Лионел Меси на „Камп Ноу“ следващото лято. Последният, който се изказа по темата, беше вицепрезидентът Едуард Ромеу, който обяви, че завръщането на аржентинеца може да е възможно и финансово, тъй като той може да се присъедини към „Блауграна“ като свободен агент.

Преди няколко седмици президентът Жоан Лапорта даде да се разбере, че иска настоящият нападател на Пари Сен Жермен да приключи кариерата си в Каталуния.

„Ние имаме морален дълг към него. Бихме искали краят на кариерата му да бъде с фланелката на Барселона и да бъде аплодиран от всички тук“, заяви Лапорта.

Guilliver/GettyImages
8 снимки

Междувременно феновете на Барселона може да се чудят до каква степен е възможно един ден Меси да се върне в Барселона. В момента това обаче е много далечна перспектива. Каквото и да се говори, има много проблеми, които първо трябва да бъдат решени.

„Marca“ съобщава, че на първо място отношенията между двете страни практически не съществуват. Аржентинският нападател е чул всички слухове, но досега никой не се е свързал с Меси за евентуално завръщане.

Освен това той трябва да бъде убеден и това ще отнеме много време. Всички знаят как той напусна отбора, тъй като си тръгна разплакан и с чувството, че Лапорта го е предал, след като беше постигнато споразумение за нов договор, което президентът отмени в последния момент. Меси не харесва и това, че директорите на Барселона говорят за него по цял ден. И това е нещо, което „каталунците“ трябваше да са научили досега.

Gulliver/GettyImages
23 снимки

От друга страна, за да се върне Меси на „Камп Ноу“, трябва първо някои настоящи футболисти на тима и хора от ръководството да напуснат клуба. Аржентинецът не е забравил определени нагласи, довели до грубото му напускане на клуба.

Не на последно място, той трябва да бъде ползван като титуляр в мачовете, а не като резерва.

Никой не трябва да забравя и финансовото състояние на клуба. Вярно е, че в последно време то се е подобрило, но сега основната цел на директорите е да намалят тавана на заплатите, защото той все още е невероятно висок. Ако Меси се присъедини към клуба, трябва да се очаква заплатата му да бъде висока.

Самият Лео в момента не мисли за нищо друго освен за сезона си в ПСЖ и предстоящото Световно първенство. Аржентина се смята за един от фаворитите на Мондиала в Катар по-късно тази година и това е последният му шанс да спечели единствения трофей, който липсва в неговата пребогата кариера.