Звездата на Олимпик Лион Усем Ауар е готов да откаже на Арсенал с надеждата някой измежду Барселона или Реал Мадрид да се опита да го привлече през идното лято, твърди „ESPN“.

Ауар е свързан с Арсенал вече повече от година, като се смята, че лондончани искат да намерят подходщия играч, който да внесе нужната креативност в халфовата линия. През лятото „артилеристите“ привлякоха Томас Партей от Атлетико Мадрид. Те платиха за него цялата му откупна клауза в размер на 50 милиона евро, макар че за същата сума можеха да вземат и Ауар.  

Сега се смята, че Арсенал отново е погледнал към 22-годишния французин. Едва ли обаче от Лион ще са съгласни да се разделят със своя звезден играч предвид позицията им в таблицата на Лига 1. „Хлапетата“ са само на две точки от първото място и имат сериозни претенции към короната на Пари Сен Жермен.

Освен това Ауар също е готов да откаже на „топчиите“ с надеждата да се присъедини към един от испанските грандове Реал Мадрид или Барселона през лятото.

Полузащитникът има три гола и още толкова асситенции през този сезон, като с изявите си затвърждава становището, че е един от най-добрите халфове във френската лига.