Нападателят на Валенсия и испанския национален отбор Родриго Морено коментира появилите се наскоро информации, че е трансферна цел на Барселона. 28-годишният бразилец заяви, че за момента не се интересува от възможността да преговаря с каталунския гранд, тъй като все още има неща, които „да изживее със своя отбор и националния тим”.

Днес Испания слага началото на своя квалификационен цикъл за UEFA EURO 2020 с домакинство срещу Норвегия. Очаква се роденият в Рио де Жанейро Родриго да бъде титуляр за селекцията на Луис Енрике предвид чудесната форма, която демонстрира през последния месец. С Валенсия футболистът се класира за финал в турнира за Купата на Краля, където ги чака именно Барселона.

„Намираме се в чудесен отрязък от сезона, особено след класирането за финала. Аз се завърнах и в националния отбор, а няма по-добра мотивация от това да продължаваш в същия дух и да се трудиш”, заяви Морено.

„Интересът на Барса? Все още сме далеч от края на кампанията. Предстоят мачове, в които всичко ще бъде решено. Аз не се тревожа. Имам още какво да изживея с моя отбор и с националния тим.”

„В момента Испания създава една нова група, като най-важното си остава победата с красива игра. Не се считам за „деветката” на националния тим, въпреки че играя с този номер. Искам да допринасям, да се развивам и да бъда позитивен герой”, допълни Родриго Морено.