Централният защитник на Барселона Жерар Пике не остана доволен от коментарите, които президентът на клуба Жорди Местре направи във връзка участието на испанския национал в преговорите с Антоан Гризман, които завършиха неуспешно.

Преди дни френският национал обяви в социалните мрежи, че ще остане в Атлетико Мадрид, макар по-рано да бе дал принципно съгласие да премине на „Камп Ноу”. Местре не бе доволен от документалния филм „Решението”, което продуцентската къща на Пике излъчи миналата седмица именно във връзка с избора на Гризман. През цялото време испанският национал индикираше в социалните мрежи, че нападателят ще облече екипа на Барса.

Местре не скри, че клубът е останал „изненадан и разочарован” от ролята на Пике в цялата история. Според него с поведението си 31-годишния защитник е създал „безпокойство” в клуба.

Вторият капитан на каталунците обаче не изглеждаше особено впечатлен от изказването. „Ако клубът иска да говори с мен и да ми каже нещо, там знаят телефонния ми номер”, отвърна Пике.

След края на Мондиал 2018 Барселона ще проведе разговори на четири очи с Пике и Самюел Умтити, с когото Гризман играе за Франция на Световното първенство. Последният си навлече недоволство заради публикация в „Туитър”, че ще яде пуканки, докато следи цялото шоу, в което се превърна пропадналия в крайна сметка трансфер.

Още по темата:

В Барса "отвратени" от Пике

Шеф на Барса: Изненадани и разочаровани сме от участието на Пике в случая с Гризман

Атлетико плаща компенсация от 20 милиона евро на Барса заради Гризман