Ръководството на Пари Сен Жермен постави цена от 300 милиона евро на своята голяма звезда Неймар, съобщава “Le Parisien”.

Бразилецът вече изрази желание да не играе повече за отбора и да напусне „Парк де Пренс“. Неймар дори не иска повече да се връща в Париж и се надява продажбата му да бъде осъществена преди старта на подготовката.

Сама по себе си цената е непосилна и за Барселона, и за Реал Мадрид, тъй като двата испански гранда не могат да си позволят да нарушат финансовия феърплей.

Още повече, че Реал Мадрид вече пръсна много сериозна сума за трансфери, след като си осигури услугите на Родриго Гоес, Едер Милитао, Еден Азар, Лука Йович и Ферлан Менди. Естествено, възможно е да се стигне и до компромисно решение, при което от ПСЖ да се съгласят да получат по-малко пари, но в замяна да вземат желани от тях играчи.

Набелязаният от Реал Мадрид е Каземиро, а в случай на сделка с Барселона към Париж могат да поемат Иван Ракитич, Самюел Юмтити и Усман Дембеле.

Смята се, че Барселона е склонен да извади 130-150 милиона евро за Неймар, а в допълнение към сделката да бъде включен един от тримата футболисти.

Преди две години ПСЖ привлече Неймар от Барселона за сумата от 222 милиона евро, която беше записана в освобождаващата клауза на играча с каталунския клуб.