Талантът на Барселона Серхи Сампер разкри, че е получи предложение от Арсен Венгер да премине при него в Арсенал. Халфът, който в момента играе като преотстъпен в Гранада, обаче също така добави, че изобщо не е искал да чуе какво ще му предложи френският наставник.

През годините „топчиите“ отмъкнаха не един и двама млади футболисти директно от школата на каталунците. Най-ярките примери в това отношение са Сеск Фабрегас и Ектор Бейерин, който в момента блести за лондончани.

21-годишният Сампер е можел да стане поредният, тръгнал по тази пътека. Още тогава, както и сега – макар да играе редовно за предпоследния в Ла Лига – Сампер има само една едничка цел. А тя е да пробие в първия тим на Барселона, където ще се върне в края на сезона.

„Изобщо не исках да чуя Венгер“, коментира Сампер, който получил офертата на Арсенал през лятото на 2016-а. „Бях много ясен, когато им казах, че искам да остана. Искам да успея в Барса.“

За Сампер това е първият сезон на ниво Ла Лига, като целта му е да натрупа опит, който да му е от полза за в бъдеще. „Това решение ме на прави много щастлив, защото така ще мога де се докажа в Барселона за в бъдеще“, допълни Сампер.