Полузащитникът Тиаго Алкантара изобщо не възнамерява да се завръща в Барселона. Нещо повече – бразилецът с испански паспорт е готов да стартира преговори за нов договор с Байерн Мюнхен, пише каталунското издание „Спорт“.

Очаква се до няколко седмици 25-годишният играч да влезе в разговори с германския гранд, като двете страни ще обсъдят удължаване на споразумението с още 24 месеца. Преди няколко дни „Кадена Сер“ информира, че „блаугранас“ смятат да си върнат своя бивш кадър.

Барса си иска обратно Тиаго Алкантара

По-големият от братята Алкантара напусна Барселона през 2013 година срещу само 25 милиона евро освобождаваща клауза. Тя бе толкова ниска, тъй като халфът не изигра определен брой мачове през сезон 2012/2013.

Алкантара си тръгна освен всичко друго и заради малкото шансове, които получаваше. Той настояваше за титулярно място, което към онзи момент Барса нямаше как да гарантира. През настоящия сезон техничарят е ключова фигура за Байерн на Карло Анчелоти – той игра в 21 от 25-те шампионатни мача дотук, както и в 7 от 8-те мача в Шампионската лига.

Предвид оттеглянето на Чаби Алонсо в края на сезона, изглежда Алкантара е орисан да бъде още по-важен играч за бъдещото на клуба, което прави мисията на Барса още по-тежка, а предвид миналото тя изглежда направо невъзможна.