Три са опциите пред халфа на Барселона Иван Ракитич, ако не поднови договора си с каталунците, твърди испанското издание AS. Според информацията хърватинът ще избира между Пари Сен Жермен, Челси и Интер, в случай, че реши да се раздели с испанския шампион.

Според източници на въпросното издание парижани са с най-добри шансове да привлекат Ракитич, чието име неведнъж е свързвано с гранда от „Парк де Пренс“. Първенецът на Лига 1 търси усилено подсилване в средата на терена, а националът на Хърватия изглежда идеална опция.

Интер също е сочен за възможна дестинация. Ръководството на италианския гранд било на мнение, че взимането на Ракитич би способствало за осъществяване на друга трансферна цел. Още от лятото на 2018 година „нерадзурите“ искат да привлекат сънародника на Ракитич от Реал Мадрид - Лука Модрич, но опитите им са неуспешни. Шефовете на Интер смятали, че шансът носителят на „Златната топка“ да склони за подобен трансфер са по-голям, ако Ракитич е в състава.

Колкото до Челси, „сините“ са в търсене на заместник на напусналия в посока Монако Сеск Фабрегас, като Ракитич влиза в списъка с потенциалните му заместници.

Договорът на Ракитич с испанския шампион е до юни 2021 гоина. 

Свършва ли романсът между Барса и Ракитич?