Нападателят Мемфис Депай е напълно възстановен от контузия и ще бъде на разположение на селекционера на националния отбор на Нидерландия по футбол Луис ван Гаал на Световното първенство в Катар, което започва в неделя.

Депай има само три мача за клубния си отбор Барселона през сезона досега. Той пропусна почти два месеца от кампанията, след като получи контузия на бедрото в края на септември.

Нападателят беше включен в състава на Нидерландия за Мондиал 2022, въпреки опасенията за физическото му състояние. Той се включи наравно със съотборниците си в първата тренировка на „лалетата“ в Катар снощи, само часове след пристигането на отбора в азиатската страна.


Всички мачове от Мондиал 2022 ще може да гледате НА ЖИВО С КАРТИНА в сайта Gong.bg!


БГНЕС / BGNES
13 снимки

„Заниманието премина много добре. Успях да направя всичко, което обичайно правя по време на мач“, коментира той.

Има голяма вероятност, обаче, Депай да остане резерва в първия мач на Нидерландия на шампионата срещу Сенегал в понеделник.

„Няма значение дали аз съм съгласен, или не. Това е решение на треньора, той преценява кое е най-доброто за отбора и за мен. Аз искам да помогна, не само в един мач, а по време на целия турнир. Честно казано, понякога имам нужда да бъда защитен от самия себе си. Просто искам всичко“, заяви Депай.

„Психически ми беше много тежко по време на периода на възстановяване. В последните седмици имах трудни моменти, но направих всичко необходимо, за да бъда готов. Това е част от живота на спортиста, това е моята работа. Но не става въпрос само за тренировки, трябва да направя още, особено в психологически план“, добави той.