Селекционерът на Испания Луис Енрике потвърди, че Ансу Фати ще започне като титуляр в приятелския им мач срещу Йордания в Аман днес, последният мач на отбора преди да отпътува за Катар за Световното първенство.

Фати беше най-голямата въпросителна за Луис Енрике при определянето на състава му от 26 играчи на Световното първенство, тъй като нападателят на Барселона се бори с четирите операции, за да възстанови контузията на коляното, получена през ноември 2020 г.

„Виждам го по-добър, много по-добър от последния път, когато дойде.  Ще играе от самото начало срещу Йордания и се надявам да запише пълните 90 минути“, каза Луис Енрике.

„Бих бил благодарен, ако спрем да говорим за Ансу като за играч, който е преодолял контузия. Вече му казах. Един професионален играч се контузва и се възстановява. Това, над което трябва да се  работи след това, е неговото ниво на игра. Гледайки тренировките, той го има“, добави селекционерът.

Фати, който сега е на 20, направи своя международен дебют през 2020 г. на 17 и във втория си мач стана най-младият играч, отбелязал гол за Испания, подобрявайки рекорд, държан от 1925 г. на Хуан Ераскиен.

Откриването на Световната купа за Испания е срещу Коста Рика на 23 ноември и те също се изправят срещу Германия и Япония в група Е.

„Изводите, които ще направя от този мач срещу Йордания, са важни и играчите го знаят. Ще приемем мача много сериозно. Нашата цел е ясна: да изиграем седем мача в Катар“, каза още Енрике.

Треньорът обаче няма да поеме никакви рискове с футболистите, които се завръщат след контузии като дуото на Атлетико Мадрид Маркос Йоренте и Алваро Мората и защитника на Валенсия Уго Гийамон.

„Ако трябваше да играем първия мач от Световното първенство утре, те щяха да са там. По време на тренировките ги виждам на забележително високо ниво, почти на изключителни. Но няма смисъл да поемам рискове в момента“, завърши Енрике.