Нова Броудкастинг Груп става основен медиен партньор на кампанията „20 000 дървета за децата на България” и на „Национална залесителна кампания” - Пролет 2017. Това е част от цялостната стратегия на медията за показването и популяризирането на добрите примери за грижа и опазване на околната среда сред децата и младите хора в България, както и за трайното подобряване на живота и създаване на перспективи за по-сигурно бъдеще на българските децата. 

Кампанията „20 000 дървета за децата на България” се организира за трета поредна година от фондация „77” чрез националната инициатива "Когато станем 100 000 ще посадим гора" (www.gorata.bg). Тя се провежда като лесна и приятна игра, както за децата, така и за техните родители и учители от цялата страна.

До крайния срок за кандидатстване – 12 март, остават броени дни, а организаторите обещават всички записали се да получат възможността да участват в засаждането на 20 000 дръвчета, разпределени в минимум 200 награди. Те ще бъдат доставени безплатно до всяка точка на България, заедно с подкрепа и информация как да бъдат засадени правилно.

Организаторите, заедно с партньорите си – експерти, ще подберат подходящи дървета за съответните места и обещават всеки взел участие в играта, да получи възможността да засади дърво. Видовете дървета ще бъдат широколистни и иглолистни, съобразени и съчетани с климатичните условия, почвите и др. важни аспекти на съответния район, в който ще се засаждат, в зависимост от това къде се намира спечелилото училище, детска градина или детско заведение. Повече за условията за кандидатстване може видите ТУК.

„Национална залесителна кампания” - Пролет 2017 ще се проведе от 11 март до 9 април 2017 г. от Фондация „77”, с участието на множество държавни горски стопанства и медийната подкрепа на Нова Броудкастинг Груп. Кампанията ще обхване територията на цялата страна, като ще бъдат проведени десетки събития по залесяване с доброволци на територията на България.

Първото събитие ще бъде на 11 и 12 март за района на Невестино-Кюстендил-Благоевград и Перник с изваждане на над 30 000 бъдещи дървета, които ще бъдат подарени за бъдещото залесяване. Повече информация за кампанията и за това как може да се включите в нея  може да научите ТУК.