От 19 до 21 май Социалната Чайна във Варна провежда благотворителен базар - Chasing Unicorns в подкрепа на мисията на Чайната - да помага на млади хора от социални домове и проблемна социална и/или семейна среда, като им дава възможност за независим начин на живот.

Социалната Чайна във Варна е финалист в първото издание 2014/2015 г. на най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп - ПРОМЯНАТА, реализирана в партньорство с фондация Reach for Change.

От днес, в продължение на 3 дни на адреса на Чайната в Морската ни столица – ул. Преслав 53, 30 сладкари, пекари, артисти, художници и културни кооперативи от Варна даряват безвъзмездно творенията си по повод Първия рожден ден на Социалната Чайна. Мисията на създателите й Мая Донева и Стояна Стоева, да осигуряват менторска подкрепа и първа работа на младежи, израснали в социални домове или в проблемна семейна среда, ще бъде подкрепена и от няколко компании за органична и био козметика.

Всеки ден от 10 до 22:00 ч. всеки може да се присъедини и да подкрепи каузата и едно от най-активните места във Варна, като посети базара и се сдобие с ръчно изработени творения на символична цена.

“През тази една година бяхме домакини на над 200 събития и изпихме над 18 000 чая заедно. Преустроихме още два етажа и работихме с общо 80 доброволеца. Елате на Първия ни рожден ден - "Chasing unicorns", за да опитате от най-вкусните сладки, печива, торти и мъфини и да се сдобиете с уникални ръчно правени бижута, дрехи и декорации. 100 % от приходите от базара са в помощ на мисията на Чайната, а всички пекари, готвачи, сладкари, артисти и дизайнери даряват безвъзмездно своите творения.”, споделят Геоите на ПРОМЯНАТА - Мая Донева и Стояна Стоева.

За Социалната чайна:

Чайната е социално предприятие, създадено през 2014 г. от Мая Донева и Стояна Стоева и е финалист в първото издание на ПРОМЯНАТА - най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с фондация Reach for Change Bulgaria. Социалната чайна цели да подкрепи млади хора от проблемна социална и/или семейна среда, като им създаде възможност за независим начин на живот.

През 2015 г. Варненският общински съвет предоставя сграда в центъра на града за ползване в срок от 5 години. През 2016 г. Социалната чайна отваря официално врати на ул. ”Преслав” 53 като алтернативно социално пространство, където младежи с ограничен достъп до пазара на труда получат своята първа работа. За 2015 и 2016 година чрез своята менторска програма Чайната помага на над 25 младежи да развият социални умения чрез постоянна индивидуална работа, множество работилници и летни лагери. Социалната чайна е един от най-успешните и устойчиви проекти в ПРОМЯНАТА.

За допълнителна информация и връзка с Чайната: Лилия Харизанова +359 886 969 444 info@thesocialteahouse.bg www.thesocialteahouse.bg