Днес стартира четвъртото издание на най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп - ПРОМЯНАТА, която се осъществява в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри живота на децата, като помогне на социални предприемачи да реализират и постигнат устойчиво развитие на идеите си с цел по-доброто и сигурно бъдеще на децата в България. Досега ПРОМЯНАТА помогна на над 13 000 деца в цялата страна, а всяка година NOVA инвестира над 190 000 лв., за да може положителната промяна за децата на България да стане реалност. Инициативата у нас е част от мащабното търсене на ПРОМЯНАТА по целия свят.

“В началото, когато започнахме „ПРОМЯНАТА”, почти не вярвахме, че ще се случи, защото социалното предприемачество в България не е добре застъпено и познато. Втори мандат очакваме да се случи приемането на закон за социалната икономика, както и европейските програми да станат по-приятелски настроени към социалните предприемачи. Социалното предприемачество обаче се случва истински в България благодарение на ПРОМЯНАТА и за тези години успяхме да помогнем на хиляди деца деца от цялата страна.”, сподели посланикът на инициативата Ани Салич в ефира на Здравей, България днес.

На официално събитие по повод старта на ПРОМЯНАТА зам. Министърът на Труда и социалната политика Росица Димитрова сподели доброто си впечатление от резултатите, които инициативата постига и обеща: „Поемам ангажимента да се даде възможност социалното предприемачество в България да стъпи на една по-отговорна и стабилна основа, за да може това, което ние извеждаме като потребности и реалности от нашата страна, да бъде разписано в един наистина работен закон по социалната икономика.”

По време на събитието, Петя Терзиева, Директор Маркетинг и Комуникации на Нова Броудкастинг Груп сподели, че компанията не само дарява средства на проектите на ПРОМЯНАТА, но и осигуряват възможност на всеки един от тях да се развие, чрез инвестиране в обучения, менторство и медийна подкрепа. Директорът на фондация Reach for Change България Юрий Вълковски сподели, че формата за кандидатстване в ПРОМЯНАТА е изключително достъпна и лесна за попълване на https://nova.bg/promyanata. Най-важното нещо, което трябва да притежават новите герои на ПРОМЯНАТА е да имат страст да помогнат на децата, да създадат иновативна идея, да вярват в това, което правят и да знаят как да превърнат идеята си в устойчиво социално предприятие”, допълни той.

Днес, предаването „На кафе” по NOVA също бе посветено на децата и на ПРОМЯНАТА. Малките герои, на които инициативата е помогнала досега, създадоха най-голямата детска рисунка, сътворявана някога в българския ефир и споделиха с Гала мечтите си за „Свят без граници, в който всички се разбираме и уважаваме”.

На 1 юни, през целия ден, ефирът на NOVA е посветен на децата. Сутринта, в Здравей, България зрителите на NOVA бяха изненадани от прекрасното представяне на малките двойници на Ани Цолова и Виктор Николаев – Мария и Мони, а тази вечер в централната емисия на Новините на NOVA, предстои да видят новините през погледа на децата, чрез малките двойници на Ани Салич и Николай Дойнов – Алина и Георги.

Споделете емоцията от Международния ден на детето с нас и само в ефира на NOVA.