Ники е само на 11 години, но в момента води една много тежка битка. От 2012-а година той има мозъчен тумор и продължава да се нуждае от лечение. Понастоящем ситуацията на момчето е тежка и лечението му се провежда в Аугуста, Джорджия.

В края на месец март на момчето бе направен ядрено-магнитен резонанс, който показа, че досегашните тумори са спрели да растат и няма нови образувания. Ники продължава лечението си чрез имунотерапия, но поради наличието на оток в главата му, който е разградил черепната кост, има множество рискове. Поради това и препоръката на лекарите е атака с лъчетерапия на този тумор, която да е в комбинация с имунотерапията.

Прегледът на Ники е насрочен за 12 април, когато ще има и повече яснота за последващи действия. Семейството на момчето се нуждае от средства, с които да подпомогне лечението. За целта, всеки желаещ да помогне, може да го направи по следния начин:

"Обединена Българска Банка" АД

SWIFT: UBBS BGSF
IBAN: BG92 UBBS 8002 1044 0119 30
Титуляр на сметка: Лъчезар Маринов Лазаров - баща на Ники
PayPal: Lachezar Lazarov e-mail: lqchezar@yahoo.co.uk

През миналия месец с Ники се свързаха и от благотворителната организация Make A Wish. Тя е създадена с цел да се изпълни едно желание на болно дете. Желанието на Ники е да посети железницата на Гранд Каньон, където да прекара време с машинистите на влака и да се повози с него, за да се наслади на красотата на тази забележителност.

Семейството на момчето обмисля и организира различни инициативи. Вече бяха изработени тениски в подкрепа на момчето, а скоро ще ни бъдат предложени и други интересни идеи, свързани с Великден.

Повече информация и новини за състоянието на Ники можете да намерите в специално създадена Facebook група - МОЛИТВА ЗА НИКИ.