Даниил Медведев прие доста зряло загубата от Яник Синер във финала на Australian Open, въпреки че за него бе второ за него в Мелбърн, след като е водил с 2:0 сета в мача за титлата. Руснакът призна, че с оглед целия турнир и играта му във втората половина на днешния мач, италианецът е напълно заслуженият шампион в Мелбърн.
"Първо искам да поздравя Яник. Днес ти отново показа защо заслужаваш тази титла. Бори се докрай и вдигна нивото на играта си. Ти и екипът ти вършите невероятна работа, а това няма да е последната ти титла от Шлема. Наистина не зная какво повече да кажа. Ще се видим следващата година, благодаря. Надяваме се следващия път да те победя и да се представя по-добре, но ти днес си заслужи този трофей.
 
Благодаря на екипа си, който ме подкрепяше непрестанно. Вероятно близките ми у дома вече са изключили телевизора, но все пак искам да им обещая, че следващия път ще работя повече и ще спечеля.
 
Боли да загубиш финала, но по-добре да загубя тук, отколкото по-рано в турнира. Все пак трябва да работя повече, горд съм от себе си", заяви Медведев.