Страхотен успех постигна голямата надежда на женския ни тенис Ива Иванова. На Откритото първенство на Австралия българката завърши на трето място на сингъл при девойките. 
 
Първата ни ракета отстъпи на полуфиналите с 4:6, 1:6 на представителката на домакините Емерсън Джоунс. Срещата на "Маргарет Корт Арена" продължи 65 минути.
 
Иванова успя да наваска на два пъти пробив пасив до 3:3 в първия сет, но допусна нов брейк за 3:4. След това Джоунс взе сервис подаванията си и спечели първата част с 6:4. Във втория сет Ива загуби пет поредни гейма от 1:1 до 1:6.
 
 
Това беше втори мач за Иванова в рамките само на няколко часа. По-рано българката победи Мингъ Сю (Великобритания) с 6:4, 6:4 в мач, продължил два дни. Срещата бе прекратена в четвъртък при 5:4 в първия сет в нейна полза. При доиграването Иванова проби веднага и затвори първата част като победителка.
 
Историята във втората се повтори. Ива дръпна с 3:1, но веднага изгуби предимството си. Но отново с пробив в последния гейм записа четвъртата си поредна победа в основната схема.