Бившият капитан на Аякс Сим де Йонг посъветва Матайс Де Лихт да приеме офертата на Барселона и да продължи развитието на своята кариера в каталунския гранд.

Според различните информации, Де Лихт е свързван с трансфер в Барселона, Реал Мадрид, Байерн Мюнхен, Манчестър Сит, Пари Сен Жермен и Ювентус.

„Чувал съм много истории за клубовете, които искат да го купят. Разбирам ,че той е млад човек, но е много силен физически. Той също е много добър в играта с глава. Има много голямо значение за своя отбор“, коментира Де Йонг.

„Не съм сигурен къде ще отиде, има няколко възможности, вероятно ще бъде голям клуб. Един от любимите ми клубове е Барселона, така че нямаше нищо против да го видя там“, добави той.

„Де Лихт е наистина добър с топката, не се плаши, контролира играта дори отзад и е креативен, той е силен с топката и не я губи. Той създава неща, които другите не могат“, продължи бившият капитан на Аякс.

Сим де Йонг също така смята, че ако Де Лихт играе заедно с Меси, това ще му помогне да расте: „Разбира се, дори да играе с останалите играчи на Барселона и да се състезва в по-голямо първенство, ще му бъде по-добре.“

„Уверен съм, че Де Лихт ще продължи да се развива и да се подобрява през следващите години. За него това е много, много окуражаващо предизвикателство“, каза още Сим де Йонг.