Лео Меси и баща му Хорхе са помолили шефовете на Ал Хилал и Интер Маями да помогнат за осъществяването на трансфер на звездата в Барселона. Шокиращата новина разкри журналистът Ману Кареньо пред El Larguero по радио Cadena SER.
 
За момента обаче не е известно каква ще е ролята на двата клуба. Едната опция е Меси да подпише с Интер Маями или Ал Хилал, а след това да отиде под наем в Барселона. 
 
Вече стана ясно, че Ал Хилал е готов да плаща на Меси над 300 милиона евро на сезон. От Интер Маями предлагат на аржентинеца 50 милиона евро на сезон, но без да се включват спонсорските договори. Освен това американският клуб е готов да направи Лео един от акционерите. 
 
Президентът на Барселона - Жоан Лапорта е уверил Хорхе Меси, че ако Лео Меси се завърне в Барса, той ще стане най-добре платеният играч в клуба - с едно евро повече от Левандовски. Меси-старши обаче е отговорил, че Лео е готов да играе за Барселона дори безплатно. Договорът на Меси с ПСЖ изтича на 30 юни и той ще стане свободен агент.
 
На този етап по-вероятно е Меси да се договори с Маями, съобразявайки се със семейството си. Най-вероятно там ще отиде и Серхио Бускетс. Жорди Алба обаче няма да е с тях, тъй като има добри  предложения от топклубове в Европа.