В Барселона се надяваха, че Лионел Меси ще се завърне на “Камп Ноу”. Това обаче няма да се случи. Аржентинската звезда избра да продължи кариерата си в Интер Маями. Наставникът на каталунците Шави Ернандес сподели, че разбира решението на Меси.

“Забелязах промяна в Лео последните няколко дни или седмици. Вероятно той не я виждаше толкова ясно. В много случи ни липсва емпатия. Да бъдеш Лео Меси не е лесно. Той в нито един момент няма спокойствие и трябва да е идеален във всичко. Не иска това напрежение, а това е нормално”, коментира Шави.

“Илюзията се създаде, защото имахме разговори. Говорихме много. Бяхме развълнувани, първо той, после аз, а след това клуба, но обстоятелствата бяха такива, че не се случи. Той искаше да намали нивото на напрежение, иска да има по-спокоен живот. Това е лично решение и трябва да го уважим. Той е най-добрият играч в историята”, допълни наставникът.

Шави говори и за спекулациите, че Барселона се интересува от Неймар: “Той не е в нашите планове, имаме други приоритети. Оценявам Неймар като човек, като играч и приятел, но не е в плановете ни”.