Хамбургер победи драматично с минималното 1:0 у дома Санкт Паули в интересен сблъсък от 32-ия кръг на германската Втора Бундеслига.

Единственото и победно попадение отбеляза Роберт Глацел в 85-ата минута. Тогава Миро Мухейм центрира от корнер към далечната греда, където вратарят на гостите Никола Васил увисна и това позволи на Глацел да прати кълбото в мрежата му с глава и да донесе победата за домакините.

Снимки: Gulliver/GettyImages
59 снимки

В седмата минута от добавеното време Хамбургер получи право да изпълни и дузпа заради нарушение на Манолис Салиакис срещу резервата Масая Окугава. Защитникът на Санкт Паули пък получи жълт картон, който бе втори за него и съответно бе изгонен от игра. С изпълнението на наказателния удар се зае Людовит Рейс, но ударът му бе спасен от вратаря Васил.

Това, обаче, не се оказа фатално за Хамбургер, който стигна до успеха, с който запази надеждите за класиране в Първа Бундеслига. Тимът на Щефан Баумгарт е четвърти с 55 точки, като изостава с четири от третия Фортуна Дюселдорф, който заема мястото за плейоф за промоция. Тази загуба пък спря Санкт Паули да си осигури директна промоция за елита, като остава първи с 63 точки, но вторият Холщайн Кийл е с две по-малко и мач в запас. До края на сезона остават само два кръга.