Хофенхайм успя да стигне до важна точка в домакинството си на РБ Лайпциг, след като двата отбора завършиха наравно при резултат 1:1 в първа среща от 32-ия кръг на германската Първа Бундеслига. Бенямин Шешко откри за „червените бикове“ в 38-ата, но Шави Симонс беше изгонен за два жълти картона в 72-ата минута, което оказа влияние и домакините от Зинсхайм стигнаха до изравняването в последната 90-ата минута, когато се разписа Андрей Крамарич.

Гостите започнаха по-добре мача и имаха шанс да открият резултата в 17-ата минута, когато Шави Симонс стреля силно от границата на наказателното поле, но Оливър Бауман блесна с добро спасяване.

В 37-ата минута шанс се откри и пред Андрей Крамарич, но той стреля във вратаря Петер Гулачи. РБ Лайпциг, обаче, поведе в ответната атака, когато Бенямин Шешко засече с глава центриране на Давид Раум и прати топката във вратата на Бауман за 0:1. За словенеца това бе пети пореден мач, в който се разписва.

Снимки: Gulliver/GettyImages
30 снимки

В началото на втората част Андрей Крамарич пропусна идеална възможност да изравни резултата, а в 72-ата минута РБ Лайпциг остана с човек по-малко, след като Симонс получи втория си жълт за ненужно нарушение в центъра и респективно беше изгонен с червен картон.

В последната минута на редовното време Мариус Бюлтер намери с подаване включилия се на скорост в наказателното поле Андрей Крамарич, който прати топката във вратата за 1:1, с което беше оформен и крайния резултат.

При успех гостите щяха да изместят поне временно от третото място Щутгарт, който утре посреща Байерн Мюнхен. Сега тимът на Марко Розе остава четвърти с 63 точки и с шест повече от Борусия Дортмунд, който в събота приема Аугсбург. Равенството пък изкачи Хофенхайм на седмата позиция, с равен брой точки с Фрайбург, който гостува на Кьолн утре вечер.