Лидерът във Висшата лига Арсенал е напът да изпревари конкуренцията за подписа на бразилския талант Витор Роке от Атлетико Паранаензе, пише "Мундо Депортиво". 18-годишният талант е желан още от Барселона и Челси, но "топчиите" са напреднали в преговорите с бразилския клуб по време на паузата за мачовете на националните отбори. 

Желанието на новия бразилски национал е да премине на "Камп Ноу", но неговият баща Жувенал Ферейра и агенцията, която го представлява, смятат, че той има по-добро бъдеще в Англия. Представители на Роке и баща му са в Лондон, като водят разговори с хора на "артилеристите". Очаква се те да посетят и Барселона, като там да разберат какви са намеренията на каталунците за талантливия нападател. 

Към момента обаче спортният директор на Арсенал Еду Гаспар предлага отлични условия за развитие на 18-годишния футболист. 

"Топчиите" искат да нанесат още един удар по Барселона. На "Емиратс" имат сериозен интерес към защитника на "блаугранас" Ерик Гарсия и смятат да опитат да го привлекат през лятото.