Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу призова да няма размирици на трибуните на „Камп Ноу“ по време на мача от деветия кръг на Примера дивисион срещу Малага.

Бартомеу говори на Асамблеята на Барселона относно решението на правителството на премиера Мариано Рахой за суспендиране на автономията на Каталуня.

Испанското правителство започна процеса на суспендиране на автономията на Каталуния, заяви премиерът Мариано Рахой след правителствено заседание, съобщиха световните агенции. Рахой обяви, че ще бъдат орязани правата на каталунския парламент, регионалното правителство ще бъде уволнено и ще бъдат свикани нови избори, за да се попречи на областта да се отцепи от Испания. Испанският премиер отбеляза, че правителството е взело това безпрецедентно решение в отговор на "едностранните, незаконни действия, насочени към конфронтация", от страна на каталунското правителство на Карлес Пучдемон. 

„Барселона винаги ще бъде близо до хората на Каталуня. И преди активирането на член 155 от конституцията ние демонстрирахме своята подкрепа към законно избраните каталунски институции“, коментира Бартомеу.

Барселона предложи доживотен договор на Меси

„Искам „Камп Ноу“ да отговори мирно на политическите действия. Отново призоваваме към диалог. Диалогът е най-добрата форма за решаване на този казус“, каза още Хосеп Мария Бартомеу.