Селта Виго оцеля в Ла Лига, след като спечели с 2:1 срещу Барселона в последния кръг за сезона в Ла Лига. В големия герой за галисийци се превърна звездата на тима Габри Вейга, който вкара и двете попадения във вратата на „блаугранас“, като вторият гол бе особено красив. Почетното попадение за Барса реализира Ансу Фати.

В 42-ата минута дойде и решителният момент за Селта. Харис Сеферович си взаимодейства по прекрасен начин с Габриел Вейга, който се озова на чиста позиция на границата на наказателното поле и преодоля Тер Среген с коварен изстрел.

22 снимки

По подобие на случващото се през първото полувреме Селта вкара гол през втората част в момент, когато Барселона отново владееше инициативата. Това се случи в 66-ата минута, когато Габриел Вейга вкара втория си гол за вечерта. Той дойде по красив, но и в същото време странен начин след като играчът на домакините опита да центрира, но прекалено много фалцира топката и тя попадна в мрежата на Тер Стеген, който не внимаваше особено и допусна за втори път топката да мине зад голлинията.

Каталунците този път се върнаха сравнително бързо в мача и скоро след като допуснаха новия гол, намалиха изоставането си. Това се случи в 80-ата минута, когато Усман Дембеле предостави топката на Ансу Фати, който прати топката в долния десен ъгъл с глава.