В седмицата, в която Андрес Иниеста се очаква да обяви своята раздяла с Барселона, списанието „France Football“ поднесе своите извинения на капитана на каталунците, че не са му дали „Златната топка“.

Шефът на редакцията Паскал Фаре озаглави своята статия на испански „Perdón Andrés“ или „Извинявай Андрес“.

В него шефът на редакцията на „France Football“ казва, че е бил болезнен фактът, че Иниеста не спечели „Златната топка“ през 2010 година.

В статията на „France Football“ пише следното:

„Това, което следва, не е редакционен текст. От самото начало стана ясно, че трябва да избягваме всякакви недоразумения. Това е акт на лоялност. Миналата събота, по повод Купата на Краля, г-н Иниеста изигра последния финал с неговия клуб много преди да формализира заминаването си за Китай. Все още има няколко мача преди края на този сезон, включително и тези от Световното първенство, в които ще може да се насладим на вълшебната игра на един от най-добрите футболисти за всички времена. Не е един играч, той е играчът, който заслужава уважение дори и от най-големите си съперници. Няма думи, които да могат да опишат нашето възхищение от този великолепен футболист. От 15-годишен той се опитва да опрости всичко в играта и го прави великолепно. В него няма никаква арогантност. Той е джентълмен от най-висока класа. Без него Меси вероятно щеше да се умори от Барселона. С него Барселона успя да разруши всички възможни несгоди. Интуитивен, умел, непреклонен, г-н Иниеста показа, че мозъкът е несъмнено основният мускул на шампиона. Талантът му е невевероятен и несъизмерим. Алтруизмът го лиши от спечелването на „Златната топка“, която му избяга през 2010 година (второ място) и през 2012 година (трето място). Той със сигурност е сред големите отсъстващи в списъка на победителите на „Златната топка“. Това е болезнено.“

Пеп може да обърка плановете на китайците за Иниеста

Китайци сигурни в привличането на Иниеста

Рафаел Надал: Иниеста е пример за младежта и обществото

Златната диря на Иниеста с уникално постижение

 Сълзите на капитана