Футболистът на Барселона - Жул Кунде, може съвсем изненадващо да напусне клуба след само един сезон на „Камп Ноу“. Французинът се представи доста силно през първата си кампания в клуба и всички са доволни от него. Въпреки това той може да поиска трансфер през лятото, твърди журналистът Тони Хуанмарти.

Според информацията, изглежда проблемът е, че самият играч не се чувства добре в Барселона. Той има лични проблеми, заради които сериозно обмисля възможността да си тръгне. Защитникът дори вече е информирал треньора Шави Ернандес за намеренията си.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Ако 24-годишният французин наистина пусне молба за трансфер през лятото, кандидати за подписа му със сигурност ще се намерят. Още преди да дойдe в Барса той бе силно желан от Челси, който вероятно ще направи нов опит да го вземе на „Стамфорд Бридж“. Не е изключено и други клубове като Манчестър Юнайтед и Пари Сен Жермен също да се включат в наддаването за подписа му.

Кунде бе привлечен в Барса от Севиля срещу 50 милиона евро, плюс допълнителни бонуси. До момента той има 38 мача, 1 гол и 6 асистенции за каталунците, като имаше основен принос за спечелената от тима титла в Ла Лига.