Най-добрият футболист в света Лео Меси доказва, че и той има предел на силите си. Според наставника на Барселона Ернесто Валверде, аржентинецът вече бил уморен от тежките мачове, с които беше наситен графикът му от началото само на този месец. 

Атлетико спря победната серия на Барса

От началото на октомври той игра с клуба си срещу Лас Палмас, след което прекоси Океана, за да класира на практика сам Аржентина на Световното първенство в два мача и после пак прелетя над Атлантика, за да играе за Барса срещу Атлетико Мадрид. 

Валверде за Иниеста: Той е уникален, като Меси

Макар и да не се разписа срещу "дюшекчиите", той имаше важна роля, ангажирайки винаги поне двама защитници на съперника. Точно затова Валверде обясни защо не му е дал почивка, въпреки натоварения график. 

"Личи си, че Лео е малко изморен от всичко струпало се на главата му напоследък. Но ние сме наясно, че винаги ще даде това, което очакваме от него във всеки мач. Всички сте наясно колко много се страхуват от него и съперниците, и феновете им, затова присъствието му на терена е жизненоважно", заяви Валверде. 

Барселона не успя да победи Атлетико в голямото дерби в Мадрид в събота вечер и така беше прекъсната серията му от седем поредни победи в Ла Лига. Въпреки това, каталунците са лидери с пет точки аванс пред втория.