Барселона ще празнува шампионските титли на мъжкия си и женски отбор на обща обиколка с отворен автобус из града в понеделник по-късно през деня, съобщи ДПА.

Клубът съобщи, че двата отбори ще празнуват на парад, който ще продължи 8 км от стадион "Камп Ноу" до Триумфалната арка от 18 часа местно време. Това е първият парад от подобен мащаб от 2018 година.

Женският тим на Барса си осигури осмата титла през април, докато мъжкият отбор спечели първата си титла след 2019 година четири кръга преди края след успеха над градския съперник Еспаньол с 4:2.

Феновете на Барселона празнуваха 27-ата титла до малките часове на сутринта по улиците на града, а треньорът Шави Ернандес изрази задоволството си.

"Радвам се за играчите, за щаба и за ръководството. Чувствам се наистина горд да водя тези играчи", каза Шави.

Това беше първият голям трофей на треньора с тима, след като се върна в Барселона през 2021 година. Преди това той е печелил всяка възможна купа по време с отбора по време на впечатляващата си кариера като футболист, включително четири Шампионски лиги и осем пъти титлата в Испания.

Той обаче скромно не изтъкна ролята си за успеха. "Това не е титла за Шави, а за Барселона, чийто отбор расте и се развива", каза специалистът.